Loduwikus » Specials » Zeep
Gedeelde kennis is vooruitgang

Zeep zelf maken is niet moeilijk

Zeep zelf maken is niet moeilijk Zelf zeep maken is niet moeilijk. Met een beetje creativiteit zijn de mooiste en leukste zeepstukken zelf te maken. De zelf gemaakte zeep als cadeau voor vrienden en kennissen heeft iets speciaals. De zeep verpakken met een eigen logo maakt het helemaal af.
Bron: Jackmac34, PixabayBron: Jackmac34, Pixabay

Zeep

Zeep wordt als reinigingsmiddel al heel lang gebruikt, maar zeep is meer dan alleen maar een reinigingsmiddel. Mensen voelen iets speciaals bij zeep. Zeep in een leuke verpakking of met een aparte geur geven de mens een fijn gevoel. Zeep wordt ook gebruikt in de klerenkast om de kleding lekker te laten ruiken, dat is de zogenaamde kastzeep. Ook op het toilet is zeep meer dan alleen maar een reinigingsmiddel, geurzeepjes laten het toilet lekker ruiken.

Zeep als cadeau

Zeep als cadeau geven valt meestal goed bij de mensen. De zelfgemaakte zeep als cadeau geven is heel speciaal. De zelfgemaakte zeep verpakken in een papier met een eigen logo maakt het helemaal af. De zeep samen met een handdoek of scrub borsteltje verpakken is al meteen een verzorgingspakket uit eigen doos.

Bron: Theresaharris10, PixabayBron: Theresaharris10, Pixabay

Zeep zelf maken

Zeep zelf maken is niet zo moeilijk, dat kan gewoon in de keuken met eenvoudige ingrediënten. Door zeep van verschillende soorten oliën te maken krijgt elke zeep zijn eigen karakter. Ook het toevoegen van een geur maakt de zelfgemaakte zeep speciaal. Zelfgemaakte zeep kan ook worden gekleurd, door twee verschillend kleurende zepen tegelijk te maken kunnen deze samen in een mal worden gegoten en een fraai gekleurd uiterlijk aan de zeep geven.
Zeep maken: zeeprecept en bereiding

Zeep maken: zeeprecept en bereiding

Ambachtelijke zeep wordt sinds mensenheugenis al gemaakt. Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn ambachtelijke zeep, de zogenaamde "Savon de Marseille". Alle ambachtelijke zeep mag deze naam dragen, omda…
Welke olie wordt gebruikt voor zeep?

Welke olie wordt gebruikt voor zeep?

Zoveel verschillende soorten olie als soorten zeep. Door oliesoorten te mengen veranderen de zeepeigenschappen. Welke soort zeep ontstaat er als olijfolie, kokosolie en castorolie in een zeep worden v…
Zeeprecept: de berekening voor de hoeveelheid loog

Zeeprecept: de berekening voor de hoeveelheid loog

Een zeeprecept is het grootste geheim van elke zeepfabrikant, eenmaal een goed recept dan kan iedereen het maken. Zelf een zeeprecept samenstellen is niet eenvoudig, daarvoor is enige kennis nodig en…
Gepubliceerd door Loduwikus op 27-02-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!